Skrei på Annen Etage

Skrei på Annen Etage


| 09.03.2007


Annen Etage har hatt skrei på menyen i fire uker, og har servert en portugisisk versjon, en fransk versjon og en nordnorsk versjon. Denne uken serveres bakt skreifilet med persillerotpuré, linseragu, sautert spinat, olje, gressløk, alfaspirer og beurre blanc.

Fileter skrei, fjern bein og brun den på den ene siden i stekepanne. Bak fisken i ovn ved 120 grader. Prøv deg fram med tid i forhold til tykkelsen på fiskestykkene.

Skrell persillerot og kutt den i biter. Kok i en blanding av melk og vann. Kjør den i kjøkkenmaskin sammen med usaltet smør, smak til med salt. Bland gjerne i en tidel potet for å runde av smaken.

Linser fra Puy skylles og has noen sekunder i kokende vann, avkjøl og ha i nytt vann, gjerne god kraft. La det stå hett uten å koke.

Kutt rotgrønnsaker i biter på 1 ganger 1 cm. La grønnsakene småkoke sammen med linsene på slutten.

Spinaten skylles, has i kasserolle og sauteres med smør og salt.

Hardkok egg og passer det gjennom en fin sikt. Blandes med olje og hakket gressløk.

Beurre blanc er en saus basert på smør og hvitvin – en sak for seg. Kok en halv dl vin, en halv dl vineddik og finhakket løk i cirka fem minutter til det er to-tre spiseskjeer med konsistens som sirup. Ha i 3/4 dl fløte, salt og hvit pepper og kok et minutt. Sett ned varmen og ha i smør, en spiseskje av gangen, mens du lar sausen langsomt bli mindre varm.